Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022

 

ΘΡΗΝΕΙ ΤΟ ΑΙΓΥΠΤΙΩΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

¨ΕΦΥΓΕ¨ Η ΦΡΥΝΗ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ

 


Μετά τον Νίκο Αρμαδώρο, τον Νίκο Καρυδάκη, την Κική Πέρση, τον Γιώργο Ιορδανίδη, τον Σπύρο Καπανταϊδάκη και τόσους άλλους, ο θάνατος και της Φρύνης Παλαιολόγου σηματοδοτεί πλέον ένα τέλος εποχής για το Αιγυπτιώτικο Ερασιτεχνικό Θέατρο και ιδιαίτερα εκείνο του Καΐρου.

Κόρη του Χρήστου Μπαλαδήμα από την Άρτα και της Βιολέτας Μιχαήλ από την Αττάλεια, γεννήθηκε στην Ιμπραημία της Αλεξάνδρειας το 1926. Ο πατέρας της εγκαταστάθηκε στη Νειλοχώρα σε ηλικία 8 ετών και όταν μεγάλωσε, αρχικά ήταν ιδιοκτήτης του γνωστού ξενοδοχείου της Ιμπραημίας ¨Helvetia¨ και μετά διατηρούσε διάφορες πανσιόν, ενώ εκμεταλλευόταν και το εστιατόριο του θεάτρου ¨Λούνα Παρκ¨.

Αφού τελείωσε την Κοκκινάρειο και τρεις τάξεις του Αβερωφείου, η οικογένεια, λόγω του Β΄ π.π. μετακόμισε στο Κάιρο, όπου και τελείωσε τις γυμνασιακές της σπουδές στο Ecole Saint-Vincent de Paul. Κατόπιν εργάστηκε στη Credit Lyonnais, πωλήτρια σε κατάστημα ενός Αρμένιου με τσάντες, στο Χαρτοπωλείο-Τυπογραφείο του Μπαγάνη ως υπεύθυνη, ταμίας, δακτυλογράφος, παραγγελιοδόχος, κ.ο.κ.

Ως ερασιτέχνης ηθοποιός από το 1948, μέλος του Ελληνικού Συλλόγου Ερασιτεχνών (Ε.Σ.Ε.) και των ¨Ηνωμένων Καλλιτεχνών¨ συμμετείχε σε πλήθος παραστάσεων, κυρίως στο Κάιρο, μα και σε άλλες πόλεις της Αιγύπτου.

Παντρεμένη με τον Δημήτρη Παλαιολόγο από την Πέργαμο, με τον οποίο απέκτησε ένα γιο, επαναπατρίστηκε το 1962. Πέθανε πλήρης ημερών το Μάρτιο του 2022.

 

Ν.ΝΙΚΗΤΑΡΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου