Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022

 

ΜΙΑ ΑΙΓΥΠΤΙΩΤΙΣΣΑ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΣΤΙΣ ¨ΜΕΛΙΣΣΕΣ¨

 


          Μεγάλη επιτυχία καταγράφει η τηλεοπτική σειρά ¨Άγριες Μέλισσες¨, μια μυθοπλασία με στιβαρό σενάριο και εξαιρετικές ερμηνείες. Στον 3ο κύκλο έκανε την εμφάνιση της η μητέρα του Ταγματάρχη Ζάχου και παιδαγωγός των αδελφών Σταμίρη την περίοδο της Κατοχής, Μάρω Λυκογιάννη, ρόλος ο οποίος δόθηκε στην Αιγυπτιώτισσα ηθοποιό Σοφία Σεϊρλή.

Με καταγωγή από τη Σάμο, γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια το 1947 και είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου. Διακριθείσα ιδιαιτέρως σε μονολόγους, συνεργάστηκε με το Ελεύθερο Θέατρο, με το Θεσσαλικό Θέατρο, με το Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου, με την Ελεύθερη Σκηνή, με την Εταιρεία Θεάτρου Διπλούς Έρως, με το Θεατρικό Οργανισμό Εποχή, με το Κ.Θ.Β.Ε, με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας, με το Απλό Θέατρο, κ.ά.

Έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές σειρές στην τηλεόραση, όπως ¨Άμυνα Ζώνης¨, ¨Ανατομία ενός Εγκλήματος¨, ¨Κόκκινος Κύκλος¨, ¨Η εξαφάνιση του Τζων Αυλακιώτη¨, ¨Συνταγματάρχης Λιάπκιν¨, κ.ά. Έχει παίξει στον κινηματογράφο στις ταινίες ¨Κελί Ο¨, ¨Ξαφνικός Έρωτας¨, ¨Χρόνια της μεγάλης ζέστης¨ και στις μικρού μήκους ¨Απόγευμα Κυριακής¨ ( 1991) – Βραβείο ερμηνείας Φεστιβάλ Δράμας και ¨Γενέθλια μέρα¨.

Έχει γράψει σενάρια για την τηλεόραση και έχει διδάξει υποκριτική σε σχολές και στο Πανεπιστήμιο Πάτρας, ενώ κάνει σεμινάρια στο Μικρό Πολυτεχνείο.

 

Ν.ΝΙΚΗΤΑΡΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου