Παρασκευή 7 Απριλίου 2023

 

ELENA KAMPOURIS : Η ΕΛΛΗΝΟ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΔΑ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΙΓΥΠΤΙΩΤΙΚΕΣ ΡΙΖΕΣ

 

Η Έλενα με τον πατέρα της Αλέξανδρο

Η ελληνο-αμερικανίδα ηθοποιός Έλενα Καμπούρη είναι γνωστή για τους ρόλους της ως Allison Doss στο δράμα του 2014 MenWomen & Children, ως Maya Decker στη δραματική σειρά του NBC American Odyssey, ως Paris Miller στη ρομαντική κωμωδία του 2016 My Big Fat Greek Wedding 2 και ως Juliet Sykes στο δράμα του 2017 Before I Fall. Το 2016 έκανε το ντεμπούτο της στο Broadway στο Les Liaisons Dangereuses ως Cécile Volanges, ενώ πρωταγωνιστεί στο ρόλο της Κλόι Σάμσον στη σειρά υπερήρωων του Netflix Jupiter΄s Legacy

Η Έλενα γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη το 1997, κόρη του Αλέξανδρου Καμπούρη με καταγωγή από την Κάσο και της Αμερικανίδας με αγγλο-γαλλικές ρίζες Ivey Barry.

Παππούς της ήταν ο Εμμανουήλ Καμπούρης, γιος του Ανδρέα Καμπούρη και της Ευρυδίκης Καράλλη. Ο Εμμανουήλ γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια και μετακόμισε στις ΗΠΑ το 1979. Ο πατέρας του Ανδρέας Καμπούρης ήταν εύπορος έμπορος βάμβακος στην Αίγυπτο και ήταν γιος του Εμμανουήλ Καμπούρη από την Κάσο και της Καλλίστας Μανωλάκη. Η Ευρυδίκη Καράλλη είχε γεννηθεί και αυτή στην Αλεξάνδρεια, κόρη του Γιώργου Καράλλη και της Άννας Κολλορίδη, της οποίας ο πατέρας είχε ρίζες στην ιταλική Νάπολη.

Γιαγιά της ήταν η Μυρτώ Στελλάτου, κόρη του Γεράσιμου Στελλάτου και της Έλλης Θωμαΐδη. Η Μυρτώ είχε γεννηθεί στην Αλεξάνδρεια.

 

Ν.ΝΙΚΗΤΑΡΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου