Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2022

 

ΑΜΠΕΤΕΙΑΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

 

Στιγμιότυπο από την εορτή στην Αμπέτειο Σχολή στις 30/12/1955


Βράδυ Χριστουγέννων του 1965. Ένα αεράκι φερμένο από το Νείλο κατέβαζε εκείνο το βράδυ το θερμόμετρο στους 20ο και γέμιζε με δροσιά, την ήδη πλημμυρισμένη βεράντα από νιάτα και ευθυμία του κομψού εντευκτηρίου του Συλλόγου Αποφοίτων Αμπετείου που είχε κατάλληλα στεγαστεί.

Τα χριστουγεννιάτικα στολίδια διακοσμούσαν όλους τους χώρους του εντευκτηρίου και ιδιαίτερα τη βεράντα, η οποία από νωρίς είχε γεμίσει ασφυκτικά από κόσμο που έσπευδε να γιορτάσει τα Χριστούγεννα σ΄ ένα ευχάριστο, φιλικό και οικογενειακό περιβάλλον.

Η ορχήστρα των ¨Capris Boys¨ με τους τραγουδιστές Billy και Misso σκόρπιζε γλυκές μελωδίες και μοίραζε κέφι στους ρυθμούς της εποχής, με τα ζευγάρια των νέων να χορεύουν μέχρι το πρωί. Παράλληλα, οι διοργανωτές είχαν προνοήσει να μοιράσουν κοτιγιόν, σφυρίχτρες και άλλα χριστουγεννιάτικα παιχνίδια που συνέτειναν έτι περισσότερο στη διασκέδαση.

Η έκπληξη που επεφύλαξε ο Σύλλογος στους θαμώνες ήταν η δεσποινίδα Κοσσένα, η οποία μετά τα μεσάνυχτα με την κρυστάλλινη φωνή της τραγούδησε τόσο εορταστικές, όσο και άλλες ελληνικές επιτυχίες, καταχειροκροτούμενη. Τη σκυτάλη κατόπιν πήρε ο γνωστός τραγουδιστής του κόρου της Όπερας του Καΐρου Κώστας Νικολαΐδης που ενθουσίασε το κοινό, ενώ επακολούθησε τόμπολα και ένα εξαιρετικό δείπνο.

Χάρις στη συμβολή του Προέδρου Ιωάννη Ματθαίου και των Συμβούλων Παναγιώτη Αμπελικιώτη, Γιώργου Χέλμη και Γιώργου Βαλλά, η βραδιά υπήρξε επιτυχής από κάθε άποψη, μια βραδιά που τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόξενος Ελ. Ηλιόπουλος, ο Βουλευτής της ΕΡΕ Αναγνωστόπουλος, ο Κοινοτικούς Επίτροπος Ι. Λιούφης, ο ιατρός Παχύγιαννης, ο ποιητής Λουκάς Χριστοφίδης, κ.ά.

 

Ν.ΝΙΚΗΤΑΡΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου