Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023

 

¨ΕΦΥΓΕ¨ ΚΑΙ Η ΕΛΕΝΗ ΑΡΜΑΔΩΡΟΥ

Το ελληνικό αυθεντικό Κάιρο θρηνεί την απώλεια από τις 16 του Γενάρη της Ελένης Αρμαδώρου, η οποία πλήρης ημερών έφυγε για να συναντήσει στα αιγυπτιώτικα Ηλύσια Πεδία τον πολυαγαπημένο της σύζυγο Νίκο.

          Κόρη του Ελευθερίου Διακογιάννη από τη Ρόδο και της Θεόπνευστης Σπογγοπούλου από τη Μικρά Ασία, γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια το 1930 αλλά μεγάλωσε στο Κάιρο όπου και αποφοίτησε από την Αχιλλοπούλειο Σχολή λαμβάνοντας βραβείο για τη ζωγραφική της. Κατόπιν, εργαζόμενη πλέον, ξεκίνησε μαθήματα στη νυχτερινή σχολή ζωγραφικής ¨Da Vinci¨, όμως δεν ακολούθησαν άλλες ανάλογες σπουδές διότι υπήρχαν άλλες προτεραιότητες. Πολλά χρόνια μετά τον επαναπατρισμό της το 1962 και ελεύθερη πια από επαγγελματικές υποχρεώσεις παρακολούθησε ζωγραφική σε ελεύθερα εργαστήρια και ειδικότερα με τη ζωγράφο Μαρία Ζιάκα. Παντρεμένη από το 1955 με τον Αιγυπτιώτη λογοτέχνη Νίκο Αρμαδώρο, είχε λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις, ενώ πραγματοποίησε και δύο ατομικές, μία στη Ρόδο στο Πολιτιστικό Κέντρο Ασκληπιείου και μία στη Δημοτική Πινακοθήκη ¨Σοφία Λασκαρίδου¨ στην Αθήνα.

          Με το θάνατο και της Ελένης Αρμαδώρου, εμείς οι φίλοι του ξεχωριστού αυτού ζευγαριού, πιστεύουμε πως κλείνει ένας χρονικός κύκλος μιας αιγυπτιώτικης εποχής τόσο ξεχωριστής, όσο και μοναδικής. Καλή αντάμωση λοιπόν…

 

Ν.ΝΙΚΗΤΑΡΙΔΗΣ

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου