Πέμπτη 11 Απριλίου 2019




ΨΗΦΙΣΤΕ ΑΙΓΥΠΤΙΩΤΙΚΑ

          Οι εκλογές πλησιάζουν και είτε είναι δημοτικές, είτε ευρωπαϊκές, είτε βουλευτικές, αρκετοί συμπατριώτες μας θα θέσουν υποψηφιότητα. Ανεξάρτητα λοιπόν ιδεολογικών και κομματικών τοποθετήσεων και προτιμήσεων, θα πρέπει οι Αιγυπτιώτες υποψήφιοι να στηριχθούν είτε με την ψήφο μας, αν βρίσκονται στο ψηφοδέλτιο που προτιμούμε, είτε με την ψήφο φίλων και συγγενών που γνωρίζουμε τι θα ψηφίσουν.
Τώρα, το γιατί θα πρέπει να στηριχθούν οι Αιγυπτιώτες υποψήφιοι είναι νομίζω πασιφανές. Όχι μόνο μας συνδέουν κοινές μνήμες, αλλά κυρίως γνωρίζουμε καλά πως μοιραζόμαστε το ίδιο Αιγυπτιώτικο Ήθος, ένα ήθος που σίγουρα θα ξεχωρίσει με πολλούς τρόπους σε δημοτικά συμβούλια, ευρωκοινοβούλιο και βουλή, ένα ήθος που μας χαρακτηρίζει και μας ξεχωρίζει, ένα ήθος που πραγματικά λείπει από τον πολιτικό βίο τούτης της χώρας.
          Όπως προείπαμε, οι Αιγυπτιώτες υποψήφιοι είναι αρκετοί. Για παράδειγμα στις δημοτικές εκλογές κατεβαίνουν οι Έλενα Κοσσένα, Κική Βλαχάκη, Νίκος Αβραμίδης και άλλοι, τους οποίος αν πραγματικά θελήσουμε σίγουρα θα βρούμε μέσω του διαδικτύου ή από τα σχετικά φυλλάδια που θα μοιραστούν. Το θέμα είναι να το θελήσουμε. Να θελήσουμε δηλαδή να ψηφίσουμε αιγυπτιώτικα, όχι με την παλιά έννοια του ψηφίζω τον συγχωριανό μου για να μου κάνει ρουσφέτι, αλλά με την έννοια του ψηφίζω έναν Αιγυπτιώτη που με την πολιτική πορεία του θα με κάνει υπερήφανο για την ψήφο μου, έναν Αιγυπτιώτη που οι αξίες του θα αντικατοπτρίζονται στις πράξεις του, έναν Αιγυπτιώτη που θα προσθέσει ένα λιθαράκι στην ιστορική πορεία του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού και μέσα από την ενασχόληση με τα κοινά, πορεία που γέννησε πρωθυπουργούς, υπουργούς και γενικότερα πολιτικούς ταγούς που διακρίθηκαν και ακόμη μνημονεύονται. Και επειδή οι Αιγυπτιώτες δεν μένουμε στα λόγια, ορίστε μερικά μονάχα παραδείγματα : Κωνσταντίνος Τσαλδάρης, Αντώνης Μπενάκης, Παναγιώτης Χατζηπάνος, Εμμανουήλ Μπενάκης, Επαμεινώνδας Κυπριάδης, κ.ά.
          Ψηφίστε λοιπόν αιγυπτιώτικα, για μια τοπική αυτοδιοίκηση με ήθος, για μια βουλή με σθένος, για μια ευρωβουλή με πάθος.
          Ψηφίστε αιγυπτιώτικα γιατί αυτό μας υπαγορεύει η συλλογική αιγυπτιώτικη συνείδηση μας.
          Ψηφίστε αιγυπτιώτικα, γιατί απλά είμαστε Αιγυπτιώτες ! Κι αυτό ήταν, είναι και θα είναι ένας τίτλος τιμής !

Ν.ΝΙΚΗΤΑΡΙΔΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου