Παρασκευή 3 Απριλίου 2020



Ο ΜΑΝΣΟΥΡΙΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΡΟΒΓΑΛΤΗΣ


Τζακ ο Αντεροβγάλτης είναι το ψευδώνυμο που δόθηκε σε έναν αγνώστου ταυτότητας δολοφόνο,ο οποίος δρούσε στην περιοχή Ουάιτσάπελ του Λονδίνου κυρίως το 1888. Το όνομα αυτό  άρχισε να χρησιμοποιείται από την ημέρα που κάποιος έστειλε ένα γράμμα στο Κεντρικό Γραφείο Ειδήσεων του Λονδίνου, ισχυριζόμενος πως είναι ο δολοφόνος με αυτό το όνομα.
Τα θύματα του ήταν γυναίκες πόρνες και οι φόνοι συνέβαιναν σε δημόσιους χώρους τη νύχτα, φόνοι με κύριο χαρακτηριστικό το ξεκοίλιασμα των θυμάτων που έμειναν μέχρι σήμερα ανεξιχνίαστοι, λαμβάνοντας το χαρακτήρα Αστικού Μύθου.
Ενήμεροι για τα πάντα οι Αιγυπτιώτες, από τον ελληνικό και ξένο Τύπο, δεν θα μπορούσαν να μην ¨επηρεαστούν¨ από τα φρικτά αυτά γεγονότα, ιδίως οι γυναίκες, με μια τάση προς τη διακωμώδηση, αν και η δράση του Τζακ δεν ήταν καθόλου αστεία.
Έτσι, μεταφερόμαστε στη Μανσούρα του 1889, σε μια πολίχνη στο Δέλτα του Νείλου. Στις 11 και 12 Απριλίου λοιπόν η Μανσούρα πλημμύρισε από επισκεπτήρια στα οποία ήταν γραμμένο το όνομα Ιωάννης Αντεροβγάλτης. Αυτά αποστάλθηκαν σε όλες τις οικογένειες, ήταν δε χειρόγραφα και όχι τυπωμένα, κι αποστέλλονταν από την Αλεξάνδρεια.
Και ο Τύπος της εποχής σχολίαζε σχετικά : ¨Είναι αρκετά αστείος, αν μη και γελοίος ο επιστείλας, διότι απεφάσισε να εξοδεύση δι΄ ανοίκιον επινόημα ολίγα φράγκα εις το ταχυδρομείον¨.
Οπωσδήποτε όμως καταφόβισε τις γυναίκες τόσο πολύ, ώστε δεν αποφάσιζαν να εξέλθουν μόνες, αλλά με συνοδεία και συνοδευμένες μάλιστα από πολλούς άνδρες για να μπορούν να αντιμετωπίσουν τυχόν συνάντηση με τον Ιωάννη τον Αντεροβγάλτη !
Φυσικά το περιστατικό δεν είχε συνέχεια και η ευχή ¨και μη χειρότερα¨ συνόδευε το μειδίαμα των περισσότερων Μανσουριανών ανδρών, που πάντως βρήκαν ευκαιρία για μια πιο στενή σχέση με τις γυναίκες της πολίχνης τους…

Ν.ΝΙΚΗΤΑΡΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου