Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023

 

¨ΕΦΥΓΕ¨ Ο ΑΙΓΥΠΤΙΩΤΗΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΩΣΣΙΔΗΣ

Λίγο μετά τους Ειδούς του Μαρτίου του 2023 έφυγε για το μεγάλο ταξίδι στο επέκεινα ο Γιώργος Ρωσσίδης.

Είχε γεννηθεί στο Κάιρο το 1948, όπου φοίτησε στην Ξενάκειο και την Αμπέτειο Σχολή. Μετά την αποφοίτηση του το 1966, εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, σπούδασε οικονομικά στην ΑΣΟΕΕ και κατόπιν εργάστηκε ως διευθυντής οικονομικών σε αρκετές αεροπορικές εταιρίες όπως η Quantas, η KLM, κ.ά. Παράλληλα, παρακολουθούσε σεμινάρια Διοίκησης Επιχειρήσεων, Ψυχολογίας και Αυτογνωσίας.

          Με τη φωτογραφία ασχολήθηκε από τα 16 του, αλλά μονάχα μετά το 1998 καταπιάστηκε αποκλειστικά μαζί της, πάνω σε θέματα όπως η ελληνική φύση, το θέατρο, ο αθλητισμός, η ιατρική και το γυμνό. Φωτογραφίες του είχαν βραβευτεί σε πολλούς πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς, ενώ άρθρα και φωτογραφίες του είχαν δημοσιευτεί επανειλημμένα σε εφημερίδες, περιοδικά και ημερολόγια όπως ¨Ελευθεροτυπία¨, ¨Καθημερινή¨, ¨Ημερησία¨, ¨Cosmos Travel¨, ¨Penthouse¨, ¨Ημερολόγιο Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου¨, κ.ά. Επίσης, είχε πραγματοποιήσει αρκετές ατομικές και λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Καναδάς, Ισπανία, Αργεντινή, Αυστραλία, Κίνα, Ν. Αφρική, Φινλανδία, Ρουμανία, Βέλγιο, Γαλλία, Λουξεμβούργο, Γερμανία, κ.ά).

          Το 1998 η Διεθνής Ομοσπονδία Φωτογραφικής Τέχνης (FIAP) του απένειμε τον τίτλο του ARTIST (AFIAP) και το 2003 τον τίτλο του EXCELLENCE (EFIAP), ενώ η Image Sans Frontiere του απένειμε το 2000 τον τίτλο EXPOSANT DISTIGUE (EDISF).

          Από τα λευκώματα του σημειώνουμε τα : ¨Κάρπαθος¨ (2009), ¨Πικάντικες Εμπειρίες¨ (2009), ¨Birds of Greece¨ (2010), ¨Πως πέρασεν η ώρα…πως πέρασαν τα χρόνια¨ (2010), ¨Catalogue of Paintings with my camera¨ (2011), ¨Panoramic 3:1¨ (2011) και ¨Ο εγγονός μου¨ (2011).

Τα τελευταία χρόνια της ζωής του ασχολήθηκε με επιτυχία και με τη ζωγραφική, παρακολουθώντας μαθήματα εναλλακτικής ζωγραφικής στο Cardiff Private Institute of Contemporary Painting.

Ν.ΝΙΚΗΤΑΡΙΔΗΣ

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου