Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023

 

ΤΟ ΚΑΪΡΟ ΤΗΣ ΤΖΩΡΖΙΑ

Το Κάιρο είναι μια πόλη στην κομητεία Grady της Τζώρτζια στις Ηνωμένες Πολιτείες. Από την απογραφή του 2010, η πόλη είχε πληθυσμό 9.607 κατοίκους. Η πόλη, που αποτελεί έδρα της κομητείας Γκρέιντι, ιδρύθηκε το 1835. Ενσωματώθηκε ως κωμόπολη το 1870 και ως πόλη το 1906. Το 1905, το Κάιρο ορίστηκε ως έδρα της νεοσύστατης κομητείας Γκρέιντι. Η πόλη πήρε το όνομά της από το Κάιρο, την πρωτεύουσα της Αιγύπτου.

Αν και το Κάιρο έχει το παρατσούκλι ¨Πόλη Σιρόπι¨, δεν έχει καμία σχέση με το σιρόπι καλαμποκιού Karo, το οποίο προφέρεται όπως το όνομα της πόλης. Αντίθετα, το Κάιρο κέρδισε το παρατσούκλι του παράγοντας σιρόπι ζαχαροκάλαμου από τις αρχές του 1900 έως τα τέλη του 1990. Από τις πολλές εταιρείες που παρήγαγαν σιρόπι ζαχαροκάλαμου, η Roddenbery΄s ήταν η πιο γνωστή. Η Roddenbery΄s έγινε αργότερα περισσότερο γνωστή για τα τουρσιά της και τη μεγαλύτερη υπαίθρια αυλή άλμης στον κόσμο. Ωστόσο, η εταιρεία πουλήθηκε στην Dean Foods το 1993 και το τοπικό εργοστάσιο έκλεισε. Αντικατοπτρίζοντας την κληρονομιά του ¨σιροπιού¨, η ποδοσφαιρική ομάδα του Γυμνασίου του Καΐρου έχει το παρατσούκλι Syrupmakers, και η μασκότ του σχολείου είναι ο γεωργικός αγρότης-σιροπασκευαστής ζαχαροκάλαμου στο Cornhusker and Boilermaker. Σύμφωνα με την τοπική παράδοση, αυτό ξεκίνησε κατά τη διάρκεια ενός βροχερού αγώνα ποδοσφαίρου, όταν οι παίκτες φορούσαν δώρο πόντσο με τυπωμένο το ¨Roddenbery Syrup¨. Η πιο ευρέως αποδεκτή παράδοση και αυτή με τα πιο υποστηρικτικά στοιχεία ισχυρίζεται ότι ένας ρεπόρτερ της εφημερίδας αναφέρθηκε στις Τίγρεις του Καΐρου σε έντυπη μορφή ως ¨οι σιροπιαστές από το Κάιρο¨. Ούτως ή άλλως, η τοπική βιομηχανική βάση συνεχίζει να αναπτύσσεται με εταιρείες παραγωγής, υπηρεσιών και υγειονομικής περίθαλψης που εδραιώνουν μια ισχυρή οικονομία.

Στο Κάιρο βρίσκεται και το The Zebulon, το παλαιότερο θέατρο στη Τζώρτζια, το οποίο είναι ένας κινηματογράφος ενιαίας οθόνης που εξακολουθεί να λειτουργεί έως σήμερα.

Η περιοχή επίσης φιλοξενεί πολλά τοπικά φεστιβάλ, όπως το Calvary΄s Mule Day, το Whigham΄s Rattlesnake Roundup,  το Ράλι Αυτοκινήτων με Αντίκες του Καΐρου και πολλά άλλα ανταγωνιστικά ψυχαγωγικά προγράμματα. Το Antique Car Rally περιλαμβάνει μια μεγάλη γκάμα αυτοκινήτων και διαθέτει πολλές δραστηριότητες όπως τρέξιμο, πόκερ, παρέλαση, ακόμη και χορό στο δρόμο. Γίνεται συνήθως το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Μαΐου και αποτελεί μια ετήσια εκδήλωση που προσελκύει πολλούς ανθρώπους στη νοτιοδυτική γωνιά της Τζώρτζια.

Τέλος, το Κάιρο είναι παγκοσμίως γνωστό ως η αυτοαποκαλούμενη ¨Πρωτεύουσα του Μοτοκρός του Κόσμου¨. Αυτό προέρχεται από το ότι είναι η έδρα των παγκοσμίου φήμης εγκαταστάσεων εκπαίδευσης μοτοκρός MTF, GPF και μοτοκρός επόμενου επιπέδου. Το Κάιρο φιλοξενεί επίσης τη διάσημη ¨Goat Farm¨ που προηγουμένως ανήκε στον Ricky Carmichael και τώρα ανήκει στην Monster Energy Star Racing Yamaha.

 

Ν.ΝΙΚΗΤΑΡΙΔΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου